viernes, 19 de noviembre de 2010

Comentari de text - Discurs de Yasser Arafat (13 d'octubre del 1974)

Comentari de text

            Si la inmigració de jueus a Palestina haguera tingut como a objectiu el fet de permetre’ls viure al nostre costat, gaudint dels mateixos drets i tenint els mateixos deures, nosaltres els hauríem obert les portes, tant como el nostre sòl ho haguera permés. Però l’objectiu d’aquesta inmigració va ser la usurpació de la nostra terra, dispersar-nos i fer-nos ciutadans de segona categoría, i això ningú no ens ho pot exigir de manera raonable.
            Per això, des del primer momento, la nostra revolució no ha estat motivada ni per factors racials ni poer factors religiosos. Mai no ha anat contra l’home jueu pel fet de ser jueu, sinó contra el sionisme racista i com a reacció davant de la més flagrant de les agressions. (…) Quan el nostre poble va perdre l’esperança en la comunitat internacional, que persisteix en ignorar els seus drets, i quan es va adonar que no podría mai recuperar ni un pam de la seua patria per mitjans exclusivament polítics, no va tenir cap més elecció que recorrer a la revolució.
            Com a president de l’OAP i com a cap de la revolució palestina, us convide a fer costat a la lluita del nostre poble pel seu dret a l’autodeterminació.

                                                                                  Discurs de Yasser Arafat a l’ONU
                                                                                                              13 d’octubre del 1974

No hay comentarios:

Publicar un comentario