miércoles, 16 de octubre de 2013

SEGONES INVASIONS


Durant els segles IX i X , Europa va ser assolada per nous invasors. Els víkings procedien d'Escandinàvia i es van assentar a les illes Britàniques i les costes atlàntiques . Els magiars van formar un regne a Hongria . Els eslaus , que provenien de les planes russes , es van assentar a l'Europa oriental i als Balcans . A més , hi va haver per tot Europa incursions de pirates sarraïns i normands , i en els camins abundaven els lladres .
La inseguretat general va obligar als reis a encomanar als nobles la defensa dels seus respectius territoris . En aquests nobles van veure la gent la seva autèntica protecció , i no en el rei , que era feble i estava lluny .
Durant la segona meitat del segle IX i durant tot el segle X Europa va quedar fragmentada en nombrosos regnes i senyorius . La major part d'ells eren cristians , uns cristians llatins , altres cristians grecs . Els musulmans també estaven presents a Al Andalus , al sud de la península Ibèrica , i els bizantins ocupaven l'extrem sud-oest del continent .

No hay comentarios:

Publicar un comentario